Jak být za všech okolností zdravá, krásná a fit? Spolehněte se na doplňky stravy pro ženy

Na ženy jsou v dnešní společnosti kladeny značné nároky. Co vám pomůže udržovat se v dokonalé kondici? Jaké vitamíny a minerály by ve vaší stravě rozhodně chybět neměly? A na jaké doplňky stravy můžete vsadit?

Proč byste měla užívat doplňky stravy?

Stres spojený s neustálým tlakem na výkon v zaměstnání, řada povinností v domácnosti a nedostatek času. To jsou problémy, které trápí mnoho současných žen.

Do každodenního rozvrhu se vám tak častokrát „nevejde“ dostatek odpočinku ani čas pro přemýšlení nad tím, co si pravidelně pokládáte na talíř. Vidíte se v tom?!

Pak byste měla doplňovat vitamíny a minerály pomocí doplňků stravy, abyste toto tempo úspěšně zvládla.

Víte, jaké vitamíny a minerály jsou pro vás klíčové?

Naproti tomu stojí řada žen, která se taktéž snaží žít aktivně a pravidelně sportuje. Dokonce více řeší i svůj jídelníček, jenže často ani tak netuší, zda jejich organismus nestrádá. 

Zorientovat se v záplavě informací a poznat, co je pro vás a vaše tělo důležité, je skutečně těžké. Ale nebojte, od toho jsme tady my.

Které doplňky stravy byste měla užívat?

Které doplňky stravy byste jako aktivní žena měla užívat, pokud chce žít zdravým životem a současně si ho užít naplno? Vybrali jsme pro vás 6 nejdůležitějších přípravků:

FEMINUS

FEMINUS pro ženy - Přípravek Feminus je přírodní produkt, který se v ženském těle stará o optimalizaci estrogenu. Tím ulevuje především od nepříjemných příznaků menopauzy. Feminus se primárně podílí na zvýšení libida a zmírnění únavy.

Komplexní složení je založeno na čistě přírodní bázi, obsahuje pouze rostlinné extrakty a vitamíny. Tvořeno je řeřichou peruánskou, indickým ženšenem, extraktem z kakaa, kotvičníkem zemním, andělikou čínskou, damiánou pravou a extraktem z rostliny muira puama. Rostlinné výtažky doplňují vitamíny C, B6, D3, B12, E a zinek.

MOVit Mořský Kolagen Beauty Plus + Kyselina hyaluronová

MOVit Mořský Kolagen Beauty Plus + Kyselina hyaluronová 90 tablet - Ve složení tohoto přípravku se nachází kolagen typu I v hydrolyzované formě. Ten se podílí především na podpoře stavu vaší pleti, která je díky němu pevná a pružná. Příznivý vliv má na kvalitu vašich vlasů a nehtů.

Stejně tak výrobce přidal do tohoto produktu vitaminy a stopové prvky ještě pro účinnější výživu pleti, vlasů a nehtů. Dalšími důležitými účinnými látkami tohoto preparátu je tak kyselina hyaluronová, biotin, selen a zinek. Ty se podílejí na normálním stavu pokožky a zajištění její pružnosti a hydratace.

Hořčík

BrainMax Energy Magnesium - Hořčík neboli magnézium je pro lidské tělo mimořádně důležitým minerálem. Nutný je pro každou buňku lidského těla, neboť se podílí na enzymatických reakcích, které v těle probíhají za účelem získání energie.

Tento minerál se stará o vaši adekvátní psychickou i fyzickou kondici. Hořčík mimo jiné podporuje činnost nervové soustavy a svalů, má pozitivní vliv na vaši imunitu, příznivě působí též na křeče a má vliv na krevní tlak a na trávení. 

Jeho zvýšenou potřebu mají především aktivní jedinci, ale také lidé ve věku nad 50 let.

B-Komplex

VENIRA B-komplex - B-Komplex pokrývá kompletní spektrum všech 8 vitamínů skupiny B

Konkrétně se jedná o vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín B7, vitamín B9 a vitamín B12.

Dostatečný přísun vitamínů skupin B přispívá k dostatku energie a podpoře imunity. 

Dbát na dostatečný přísun vitamínu B by měli především lidé, kteří drží časté diety, dále jedinci chronicky nemocní a také ti, kteří se stravují vegetariánsky a vegansky.

VENIRA kapsle pro vlasy, nehty a pleť

VENIRA kapsle pro vlasy, nehty a pleť - 40 denní kúra - Tyto kapsle obsahují hned 19 účinných složek zajišťujících krásné vlasy, nehty a pleť. Jedná se o esenciální aminokyseliny, rostlinné extrakty, vitaminy, minerály, kolagen, MSM a hyaluronát.

Takto pojatý koncept přípravku přináší všechny účinné látky, které jsou nezbytné pro výživu tkáně, a tedy klíčové pro podporu stavu vašich vlasů, pokožky i nehtů. 

Pomohou vám tak s lámavými a pomalu rostoucími nehty, vlasy se sklonem k třepení, vypadávání i nadměrnému maštění. Kapsle působí příznivě na vaši pokožku a pomáhají mírnit lehké formy akné.

VITAMIN K2

MOVit VITAMIN K2 120 μg - Vitamín K2 neboli menachinon je jednou z forem vitamínu K. Primárně jej potřebujete pro zdraví svých kostí, neboť tento vitamín zajišťuje optimální přenos vápníku v těle. Stejně tak prospívá vašemu kardiovaskulárnímu systému.

Přirozenou stravou jeho potřebu zpravidla ale nejsme schopni pokrýt, a to bohužel ani ve vyspělých zemích. Rozpustný je navíc v tucích, to znamená, že pokud holdujete v rámci udržování štíhlé linie hlavně nízkotučným výrobkům, můžete trpět jeho nedostatkem, protože užívané vitamíny se nebudou kvalitně vstřebávat.

Dostaňte se do formy pomocí doplňků stravy

Ať už je vaše životní tempo jakékoliv, jako žena byste o sebe měla řádně pečovat. Vyzkoušejte proto užívat výše zmíněné doplňky stravy a odhalte neomezený přísun energie, radosti a zdraví. Další účinné doplňky stravy pro ženy najdete v naší kategorii Pro ženy.

 

Autor článku: Tomáš Hýbner