Jak vyzrát na menopauzu

Menopauza je životní období, které čeká na každou z nás. Nastávají při něm různé tělesné stavy, které bohužel nejsou vždy příjemné. Nejen, že se ztrácí menstruace, ale také přichází na scénu nepříjemné návaly horka, pocení, časté výkyvy nálad a další. Není ale třeba si zoufat. Existují doplňky stravy, které přirozeně pomáhají toto náročné období překonat. A jaké to jsou? Čtěte dále a vše se dozvíte.

Co je menopauza

Menopauza, nebo také klimakterium, je období, které nastává kolem 50. roku života ženy. V tomto období nastává útlum funkce pohlavního ústrojí a ztrácí se menstruace. Ta ustává postupně, zároveň s tvorbou vajíček a hormonů progesteronu i estrogenu, které jsou zodpovědné za menstruační cyklus.

Příznaky menopauzy

Hlavními příznaky menopauzy jsou návaly horka, s nimiž se potýká většina žen. Objevuje se také noční pocení a poruchy spánku

Žena má rovněž prudké výkyvy nálad a trpí stresem, podrážděním i bušením srdce. Objevuje se bolest prsou, ztráta libida nebo vaginální suchost. Hormonální nerovnováha navíc způsobuje křehnutí kostí a vznik osteoporózy.

Jak vyzrát na menopauzu

Menopauze se ale nemusíte zcela poddávat. Není to konec světa a konec radosti ze života. Můžete užívat různé přípravky a bylinky, které zmírňují její příznaky. 

Při nočním i denním pocení skvěle účinkuje šalvěj lékařská. Poslouží vám jak pití čaje z této bylinky, tak i odvary do koupele. Na potíže s pocením je vhodný i yzop.

Třezalka, levandule či meduňka zase zmírní vaši podrážděnou psychiku. Nastolí pohodu a klid. Spolu s kozlíkem lékařským vám pomohou dobře a kvalitně se vyspat.

Pakliže zadržujete vodu, vyzkoušejte jalovec, kopřivu nebo listí z břízy. Uvařte si je jako čaj, nebo můžete využívat směsi těchto bylin v tabletkách ve formě doplňků stravy.

Skvělou volbou na překonání menopauzy je také červený jetel. Ten obsahuje přírodní fytoestrogeny, které přirozeně doplní úbytek hormonu estrogenu.

Doplněk stravy FEMINUS

Doplněk stravy FEMINUS udržuje ideální hladinu estrogenu ve vašem těle. Jsou v něm obsaženy extrakty bylin a vitaminy. Obsahuje řeřichu peruánskou, indický ženšen, extrakt z kakaa, kotvičník zemní, voňatec vejčitý, anděliku čínskou, damiánu pravou, vitamin C, E, B6, D3, B12 a zinek.

 

Příznivé účinky přípravku FEMINUS

FEMINUS zvyšuje energii, vitalitu a libido a optimalizuje hladinu ženského pohlavního hormonu estrogenu. Má zcela přírodní složení. Nenachází se v něm žádné uměle přidané hormony. 

Posiluje imunitní systém a udržuje sexuální zdraví. Přispívá k hormonální rovnováze a k udržení stability močového systému. Přispívá ke snížení únavy a vyčerpání.

Správné užívání přípravku FEMINUS

FEMINUS se užívá po dvou tabletách denně. V balení se nachází 60 tablet, což vám vystačí na celý měsíc.

Doplňky stravy FEMINUS a Červený jetel jsou komplexní přípravky pro ženy procházející si menopauzou. Pomohou vám vyrovnat se s nepřízněmi tohoto období. Díky nim se budete cítit mnohem lépe, svěží a plná sil.

Menopauza není konečnou zastávkou radosti

Menopauzou rozhodně život ani radost ze života nekončí. Jen je potřeba si v tomto období trochu napomoci. A k tomu vám skvěle poslouží právě příroda a bylinky. A navíc nezapomeňte, že v tom nejste sama.

 

Autor článku: Tomáš Hýbner