Objevte curcumin: Zdraví a síla z rostliny kurkuma

Sytě žlutá rostlina s názvem kurkuma, která je obvykle v orientu používána jako koření, má mnoho příznivých zdravotních účinků pro lidský organismus. Extraktem z této rostliny je látka curcumin, který se dá užívat také v tabletách a je snáze vstřebatelná. Jaké konkrétní účinky přináší? Proč byste měli curcumin vyzkoušet? A jak se curcumin správně užívá? To se dozvíte právě zde.

Co je curcumin

Curumin je extrakt z rostliny s názvem kurkuma dlouhá. Jedná se o rostlinu pocházející z Asie a Indie. Patří mezi zázvorovité rostliny. Je známá jako přírodní barvivo a používá se do orientálních kořenících směsí masala. Má sytě žlutouoranžovou barvu a je velmi aromatická.

Jak se vyrábí curcumin?

Curcumin se extrahuje z této rostliny a prodává se v kapslích jako doplněk stravy. Spolu s curcuminem ovšem často bývají v kapslích obsaženy také další přírodní látky, které podporují jeho příznivé účinky. A jaké to vlastně jsou?

Účinky curcuminu

Příznivé účinky kurkumy a curcuminu v ní obsaženého jsou známy už od dávných dob, sahají až 6 000 let zpět. Ve východních medicínách je velmi oblíbená. 

Curcumin je přírodním antibiotikem a silným antioxidantem. Hraje roli při odstraňování bakterií a parazitů z pokrmů, do kterých je přidáván, a napomáhá čistit střeva i játra. Vyplavuje toxiny z jater a napomáhá jejich správné funkci.

curcumin-1

 

Zjistit více o doplňku Curcumin od Superionherbs

Zažívání, cholesterol, kardiovaskulární systém

Působí dobře na žaludek i žlučník a desinfikuje je. Napomáhá při potížích s nadýmáním nebo při lehkých otravách žaludku způsobených nekvalitní stravou. Přirozeně upravuje hladinu cholesterolu v krvi. Hraje roli při správné funkci kardiovaskulárního systému. Podporuje imunitu a obranyschopnost organismu.

Pleť, kůže, záněty

Curcumin je také skvělý v péči o pleť. Napomáhá při léčbě kožních problémů, zánětů a drobných poranění. Regeneruje pokožku a přispívá k tvorbě kolagenu. Ovlivňuje rovněž tělesnou energii a duševní pohodu. Přidává se také do kosmetických přípravků, pleťových krémů nebo do přípravků na vlasy. Pozitivně působí při tvorbě vrásek a rozjasňuje pleť.

Klouby a pohyblivost

Je dobrý rovněž jako doplněk stravy při potížích s klouby. Napomáhá jejich normální činnosti a pohyblivosti. Je významným antioxidantem a chrání organismus před volnými radikály. Funguje jako podpůrný prostředek u některých vážnějších nemocí.

Užívání curcuminu

Curcumin by měli užívat dospělí a je vhodný pro všechny, kteří chtějí podpořit stav svého trávení nebo celkové vitality těla. 

Díky své lehké pálivosti a aromatickým látkám by si měli dávat pozor osoby, které trpí nějakými vážnými onemocněními. Především u onemocnění zažívacího traktu. V těchto případech je dobré se o užívání curcuminu poradit s lékařem. 

Nežádoucí účinky curcuminu nejsou známy.

Přírodní curcumin

Curcumin je doplněk stravy, který účinně napomáhá dobrému trávení, zdravému kardiovaskulárnímu systému a přispívá k normální hladině cholesterolu. Hraje roli při správné činnosti jater a napomáhá dobrému stavu kloubů. Přináší rovněž duševní pohodu a má protizánětlivé účinky. Užívá se jedna kapsle denně při jídle.

Zakupte si curcumin ve formě tablet a získejte optimální denní dávku zdraví pro vaše tělo.

 

Autor článku: Tomáš Hýbner