Těchto 7 věcí vám pomůže k dokonalému opálení bez následků na zdraví

Léto je v plném proudu, a zatímco někdo se na dovolenou teprve chystá, jiní už ji mají za sebou. Každopádně krásných dnů plných slunce nás čeká ještě spousta. Užívejte si je kdekoliv, ale dejte pozor, ať vás nával slunečních paprsků nepřipraví o zdravou pokožku a krásné vlasy. Co můžete udělat, aby se na vás letní žár zle nepodepsal?

 

Opalujte se správně a pamatujte na důslednou péči

Že máte během pobytu na slunci používat krém na opalování nejspíš nemusíme vysvětlovat nikomu. Možná, ale oceníte doporučení, jaký prostředek je k ochraně pokožky ten nejlepší.

Používejte opalovací krém s SPF faktorem

SPF je zkratka anglického Sun Protection Factor a česky vyjadřuje ochranný faktor před UV zářením.

SPF prodlužuje čas bezpečného opalování – jestli se normálně spálíme během 10 minut, krém s faktorem 50 tuto dobu znásobí na 500 minut, tedy 8 hodin a 20 minut.

Takže tu správnou ochranu vybírejte podle toho, jak dlouho se hodláte slunit.

Pro celodenní zážitky na slunci doporučujeme MedPharma opalovací mléko SPF 50 plné účinných UV filtrů, panthenolu, vitamínu E a aloe vera. Pomáhá proti spálení a při regeneraci pokožky. Navíc je voděodolné a hypoalergenní.

Jestli chcete, přečtěte si o SPF všechno důležité.

Po opalování pokožku vyživte Panthenolem

Dlouhý pobyt na slunci vaší kůži nesvědčí, a to i když jste namazaní krémem. Pokožka se vysouší, v krajním případě je podrážděná, nebo ještě hůř, spálená.

Abyste pokožce pomohli se co nejdřív vzpamatovat, dopřejme jí panthenolovou péči.

Panthenol 10 % Sensitive chladivý sprej doplněný o aloe vera, vitamíny A, C, E a ureu hydratuje, zvláčňuje a regeneruje pokožku. S příjemným ochlazením nastupuje skutečná úleva.

Kromě používání opalovacího krému a panthenolu je stejně důležité zásobovat tělo správnými živinami, jež nás také chrání před škodlivým působením slunce. A které to jsou?

 

Vitamíny a minerály prospěšné v létě

Největší význam z pohledu ochrany těla před slunečním žárem mají vitamíny C, E, A spolu s hořčíkem a zinkem.

Vitamín C

Pomáhá v těle tvořit kolagen důležitý pro regeneraci sluncem namáhané pokožky.

Doporučujeme užívat tento vitamín ve formě C-MAX komplex. Je to přírodní extrakt z bobulí amazonského stromu Camu Camu, jehož plody Berry Camu obsahují nejvíc vitamínu C ze všech rostlin na světě. 

Vitamín E

Chrání kůži před dehydratací a pomáhá vyživovat žárem trpící vlasy, aby se netřepily a nelámaly.

Za pozornost stojí doplněk stravy s vitamínem E od MedPharmy, který obsahuje navíc zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny.

Vitamín A

„Áčko“ nejen posiluje pokožku a vlasy, ale jako beta karoten pomáhá krásnému opálení.

Z výživových doplňků s vitamínem A zmiňujeme MOVit Beta karoten obohacený o panthenol.  

Hořčík

Zmírňuje vyčerpání z úmorného horka a podporuje tělesnou termoregulaci chránící proti přehřátí organismu.

Vyzkoušejte Performance Magnesium Powder – pokrývá denní potřebu hořčíku, jako prášek rozpustný ve vodě se pohodlně užívá, má vysokou vstřebatelnost a na rozdíl od jiných hořčíkových suplementů nepůsobí projímavě. 

Zinek

Posiluje vlasy, aby se oslabené intenzivním působením slunečních paprsků nelámaly, a napomáhá správnému využití vitamínu A v těle.

Jednoznačně vám doporučujeme BrainMax Zinc Complex, Zinek, Selen, Měď a Kurkuma, který kromě zinku obsahuje také selen vyživující pokožku a vlasy, měď pomáhající udržet minerální rovnováhu a kurkumu prospěšnou imunitě.

 

Teď už víte, které vitamíny a minerály vám pomohou prožít léto plné slunce s úsměvem na tváři a bez úhony na zdraví.

Je jen na vás, jestli si pořídíte některý z doporučených výživových doplňků anebo rovnou koupíte všechny spolu s opalovacím mlékem a panthenolem.

Ať už se rozhodnete jakkoliv, všem vám přejeme vydařené léto plné prosluněných zážitků.

 

Autor článku: Tomáš Hýbner