Vitamíny vhodné na zimu, které vám posílí imunitu

nachlazeni_1

V zimních měsících, v době, kdy je sychravo, zima a málo slunce, je vhodné užívat více než kdy jindy vitamíny jakožto doplňky stravy. Pravidelné užívání vitamínů vám podpoří imunitu, posílí váš organismus a dodá vám energii. A po jakých vitamínech sáhnout? Pojďme se na to podívat.

Proč v zimě užívat vitamíny

nach

Než se ale podíváme na zmíněné doplňky stravy je potřeba vypíchnout, že základem zdraví je vyvážená a pestrá strava. Právě ta vám přinese spoustu zdraví prospěšných živin, z nichž některé v zimě tělu chybí. Vypomoci si ale můžete i doplňky stravy.

V zimě se obzvláště hodí vitamín C. Vhodné je doplňovat také vitamín D, který v létě tělo dostává ze slunce. Vitamíny byste měli vždy užívat před nebo po jídle a v předepsaném množství. A na jaké tedy vsadit? Pojďme se na to společně podívat.

BrainMax vitamín D3 & K2, D3 5000 IU / K2 jako MK7 150 mcg, 100 kapslí

BrainMax vitamín D3 & K2 je rostlinný doplněk stravy, který obsahuje vitamín D3. Tento vitamín je nutný pro zdraví a imunitu. Obsahuje jej sluneční záření a v létě je vstřebáván pokožkou. V zimě ale může tělu scházet.

Působí dobře na stavbu kostí, svalů a zubů. Hraje roli při dělení buněk a vstřebávání vápníku a fosforu v krvi. Přispívá ke správné funkci imunitního systému. Udržuje zdravé cévy a zabraňuje jejich kalcifikaci. 

Vitamín D3 je dobré brát zároveň s vitamínem K2, který podporuje jeho vstřebávání.

brainmax vitamin D3 K2

BrainMax Liposomal Vitamín C, Lipozomální Vitamín C, 500 mg, 60 rostlinných kapslí

BrainMax Lipozomální Vitamín C je jednou z nejvstřebatelnějších forem vitamínu C, která napomáhá v boji proti respiračním chorobám. 

Lipozomální vitamín C je bioaktivní formou vitamínu C. Běžná vstřebatelnost tohoto vitamínu je 8 %. Lipozomální vitamín C je však vstřebatelný až z 95 %. 

Vitamín C je důležitý pro zdraví pokožky, srdce a na podporu imunity. Je to důležitý vitamín, který napomáhá také vstřebatelnosti jiných vitamínů a látek.

Vitamín C chrání před oxidativním stresem, napomáhá tvorbě kolagenu a přispívá normální funkci chrupavek, pevnosti kostí, zubů a kůže. Je důležitý pro normální činnost nervové soustavy a je to účinný antioxidant. Udržuje správnou funkci imunitního systému, přispívá při únavě a vyčerpání.

BrainMax Zinc Complex, Zinek, Selen, Měď a Kurkuma, 100 rostlinných kapslí

BrainMax Zinc Complex je forma vysoce dostupné BIO formy zinku. Je lépe vstřebatelná a v kombinaci s mědí je ještě vstřebatelnější. 

Zinek napomáhá správné funkci imunitního systému, podporuje hormonální rovnováhu, zdraví kostí a chrání buňky před oxidativním stresem. Selen přispívá ke zdraví pokožky, vlasů, nehtů a normální činnosti štítné žlázy i imunitního systému. 

Pro silnější účinek je do přípravku přidána také kurkuma. Ta má pozitivní vliv na zdraví a působí příznivě na střevní trakt.

BrainMax Zinc Complex příznivě ovlivňuje metabolismus, hladinu testosteronu v krvi, antioxidační kapacitu organismu a kontrolu zánětlivých reakcí. Napomáhá normální činnosti jater, nervové soustavy, dýchacího systému a kardiovaskulární soustavy, rovněž také trávení.

Cordyceps, Extrakt 40 % polysacharidů, 15 % manitolu

cordyceps1200x628

Houba Cordyceps je klenotem čínského léčitelství a je používána jako doplněk stravy po mnoho tisíc let. Blahodárně působí na vyčerpaný organismus, ulevuje od námahy a nevyspání. 

Je dobré ji brát při nemocech nebo fyzické námaze, dodává energii a sílu. Je to houba mládí, která má vliv na dlouhověkost.

C-MAX komplex – přírodní zdroj vitamínu C

C-MAX komplex je zcela přírodní vitamín C, který napomáhá imunitě. Forma vitamínu v přípravku C-MAX komplex pochází z rostliny Camu Camu, která je známá svým vysokým obsahem vitamínu C. 

Obsahuje rovněž bílkoviny, aminokyseliny a flavonoidy, které napomáhají jeho vstřebávání. Tento poklad z Amazonie je vhodný jako doplnění vitamínu C pro zvýšení imunity, při respiračních chorobách nebo na posílení a doplnění energie. 

Vitamíny a zimní nachlazení si na vás nepřijdou

Možností, jak posílit svůj imunitní systém, máte samozřejmě mnohem více. Pokud hledáte další vitamíny a minerály, mrkněte do naší kategorie Doplňky stravy na imunitu. Právě teď v zimě je to důležitější než kdy jindy. Na druhou stranu se vám tělo odvděčí spoustou energie, pevného zdraví a neproniknutelné obranyschopnosti.

 

Autor článku: Tomáš Hýbner