Vysoce kvalitní extrakty z léčivých hub a rostlin

Zdraví prospěšné látky nemusíte čerpat pouze z ovoce, zeleniny, oříšků a zdravých olejů. Pozitivní přínosy mají také extrakty z léčivých hub a bylin. Čím jsou takové houby, mezi něž patří například chaga, hericium, cordyceps, nebo shiitake, pro člověka přínosné? Pojďme se na to společně podívat.

Pozitivní účinky hub jsou známy už tisíce let

Chaga (rezavec šikmý), hericium (korálovec), reishi (lesklokorka lesklá), cordyceps (housenice čínská), shiitake (houževnatec jedlý) nebo třeba maitake (trsnatec lupenitý) patří mezi léčivé houby. Jejich výčet je mnohem obsáhlejší, pro jejich představení nám však tyto druhy bohatě postačí. 

Čím jsou tyto houby specifické?

Ve většině případů se jedná o houby parazitující na kmenech stromů. Pro jejich pozitivní účinky je tradiční čínská medicína využívala už před tisíci lety. Svými posilujícími vlastnostmi se však tyto houby perfektně hodí i do dnešní moderní a uspěchané doby. 

Mezi společné účinky výše zmíněných hub patří schopnost posilovat imunitu, zvyšovat odolnost vůči stresu, přispívají k úpravě cholesterolu v krvi a působí antioxidačně.

Pozitivní účinky cordycepsu

Cordyceps je považován za zázrak tradiční čínské medicíny. Vhodný je pro osoby, které se cítí bez energie a bez života. 

Cordyceps přispívá k fyzické a psychické síle. Cordyceps posiluje plíce, mírní záněty v těle a celkově posiluje imunitní systém. Urychluje regeneraci těla po zátěži či po nemoci a zvyšuje odolnost vůči stresu.

Zkušenosti s užíváním cordycepsu

A co na cordyceps říkají běžní uživatelé? Jak jim cordyceps pomohl a co jim jeho užívání přineslo?

Dodá mi mnoho energie, nejsem nemocná, močení je v pohodě.” říká paní Helena ve své recenzi na Heureka.cz

Každý podzim mám velký problém s chřipkami, angínami a nachlazením, a tak jsem tento rok, už v létě, začala hledat, jak by se tomu dalo předejít. Po pátrání na internetu jsem našla Cordyceps Sinensis. Beru jej po jedné kapsli denně už od začátku října a prozatím se mi všechny nemoci vyhýbají. Až teď si můžu užít krásy podzimu naplno. Jako doplněk stravy perfektní, pro přímé léčení zatím doporučit nemůžu.” svěřila se se svou zkušeností paní Bára na stránce Cordycepssinensis.cz.

Cordyceps znám velmi dlouho a používám několikrát ročně v době chřipek nebo po namáhavém dni. Vždycky pomůže.” uvádí paní Jarka ve zkušenosti na Heureka.cz.

cordyceps1

Cordyceps s dopravou zdarma

Extrakt z houby reishi a její účinky

Kromě cordycepsu můžete užívat také extrakt z další tradiční houby reishi. Co se týče pozitivních účinků, je neméně zajímavá. 

Reishi je podobně jako cordyceps životabudičem. Extrakt z reishi by měly užívat ženy po porodu a vůbec všichni ti, kteří jsou unavení ať už prací, stresem nebo nemocí.

Pozitivní účinky reishi

Reishi posiluje imunitu, působí pozitivně na stárnutí a má příznivý účinek na psychickou pohodu. Reishi dále:

- podporuje krevní oběh a srdce,

- přispívá k normálnímu fungování jater,

- má příznivý vliv při alergiích,

- podporuje spánek a paměť,

- příznivě působí při stařecké demenci.

Zkušenosti uživatelů s reishi

Ovšem působí reishi takto i v reálu? Má skutečně takové příznivé účinky? Na to jsme se zaměřili v recenzích samotných uživatelů.

Se svou zkušeností se svěřila paní Jana na webu Prozdravi.cz: „Reishi užívám s přestávkami již několik let. Pomohla mi od alergie a jiných problémů. Jsem spokojená.

Výrobek mi pomohl s mými opakovanými záněty močového měchýře, na které jsem velmi trpěla. Brala jsem jej měsíc a od té doby jsem neměla jediný zánět. Nyní léčebnou kúru opakuji v rámci prevence.” říká uživatelka Kitty na Heureka.cz.

Jsem diabetička a reishi je první produkt, který mi snižuje hladinu cukru.” uvedla Eliška na webu Heureka.cz, která také reishi pro její pozitivní účinky užívá.

ganoderma_strong-1

Chci vyzkoušet doplněk stravy s kvalitním extraktem z Reishi

Kdo by neměl léčivé houby užívat?

U většiny léčivých hub studie neprokázaly nežádoucí účinky, a proto se dá říct, že jsou vhodné pro všechny. 

Každopádně těhotné a kojící ženy a uživatelé trpící nějakým závažným onemocněním by se před jejich užíváním měli poradit s lékařem. To samé platí také u dětí, u kterých je minimálně potřeba snížit dávkování. 

Dávkování výše zmíněných hub je velmi individuální a závisí na vašem zdravotním stavu. I přesto, že nejsou známy případy předávkování, doporučujeme vám držet se doporučené dávkování na obalech výrobku a měnit ho pouze po konzultaci s odborníkem.

A zároveň pamatujte na to, že ač mají tyto houby příznivé účinky na lidské zdraví, nic neléčí, nejsou to totiž léky. Proto jimi nikdy nenahrazujte léčbu, kterou máte doporučenou od svého lékaře.

 

Autor článku: Tomáš Hýbner