Komplexní zhodnocení produktu KLOUBUS - Radost z pohybu přichází od kloubů

Pohyb je součástí našeho života. Dokážete si představit život bez pravidelného sportu či dalších fyzických aktivit? My také ne. Ne nadarmo se říká, že ve zdravém těle je i zdravý duch. Přesto vás mohou dostihnout bolesti, a to hlavně kloubů. Proto je potřeba jim věnovat dostatek pozornosti. Připravili jsme pro vás recenze a hodnocení produktu KLOUBUS, který sami užíváme a jsme s ním velmi spokojeni.

Zkušenosti s přípravkem Kloubus

Doplněk stravy Kloubus je ve formě sáčků, jejichž obsah pouze rozmícháte ve vodě. Má jemnou grepovou příchuť

A jak jsou s doplňkem stravy Kloubus spokojeni jeho uživatelé? Co si na něm nejvíce cení? A proč si jej kupují stále dokola? „Naprostá spokojenost, a to už jsem vyzkoušel kdeco. Mám v obou kolenou artrózu 3. stupně, asi po 14 dnech užívání Kloubusu problémy kolen téměř zmizely. Po 2 měsících jsem ani nevěděl, že nějaká kolena mám. Asi po třítýdenní pauze se potíže vrátily. Dnes jsem objednal další dvě balení. Za mě super,” říká pan Josef K. z webu kloubus.cz 

Kloubus jsem vybrala podle složení látek. Po třech týdnech užívání se mírně zlepšila funkce kloubů. Celkově myslím, že Kloubus je dobrý prostředek na zlepšení funkce pohybového ústrojí,” uvádí uživatel z webu zbozi.cz 

258

Vyzkouším KLOUBUS

Recenze kloubní výživy KLOUBUS z Heureka.cz

kloubus_recenze_2021_9

zdroj: Heureka.cz

Můžete Kloubus užívat i vy? 

Kloubus je přípravek, který může užívat téměř kdokoliv. Stárnutí, sport i různé úrazy mohou být důvodem pro to, abyste kloubní výživu začali zobat. Stejně jako lidé, kteří jsou v produktivním věku a, i když nejsou žádní závodníci, mají hodně pohybu, například při fyzické práci. 

Jedinou skupinou, která by se měla užívání tohoto přípravku vyvarovat, jsou těhotné a kojící ženy

Jak se Kloubus dávkuje? 

Kloubus se užívá denně. A to konkrétně jeden sáček rozpuštěný ve 200 ml vody

Podpořte zdraví svých kloubů

Mějte na paměti, že péče o klouby je opravdu důležitá a je nutné se jí věnovat dlouhodobě, nikoliv nárazově, až když přijde problém. Snažte se jim tedy být pravidelně prospěšní, nejlépe denně. Přispějete tak totiž nejvíc sami sobě a svému bezproblémovému pohybu až do vysokého věku. 

Co se postará o vaše klouby?

Každá část našeho těla potřebuje něco trochu jiného. I klouby mají své speciální požadavky. 

Dvě kosti, které se potkávají a tvoří mezi sebou kloub, chtějí mít hlavně pohodlí. To jim zajišťuje chrupavka, která je měkká a pružná

S přibývajícím věkem, a také vlivem nadměrného pohybu, ovšem chrupavka stárne a opotřebovává se. I mladý člověk proto může poznat silné bolesti kloubů, a to v případě pokud je příliš namáhá (například sportem). Je tedy na místě klouby správně živit.  

Správné složení pro bezbolestný pohyb 

Složení přípravků se může více či méně lišit, ale některé látky by zde rozhodně neměly chybět. A jaké to jsou?

  • V prvé řadě je to kolagen. Kolagen je ve spojení s klouby asi nejznámější složkou. Jedná se o kolagen typu II. Jeho produkce se v těle bohužel postupně snižuje a musíte jej tedy doplňovat pro normální stav kloubů a vazů
  • Kyselina hyaluronová je další nezbytnou součástí mezibuněčné hmoty. Má unikátní schopnost vázat na sebe velké množství vody. Tvoří významnou složku kloubního mazu, kde se uplatňují její skvělé vlastnosti a funguje zde jako mazivo a tlumič nárazů.
  • Chondroitin dodává zase chrupavce pružnost. Pomáhá zpomalit degradaci chrupavky a zvyšuje regeneraci tkáně po úrazu nebo cvičení.
  • Vitamín C přispívá k přirozené tvorbě kolagenu. Podporuje normální funkci imunitního systému, přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci chrupavek a zvyšuje vstřebávání železa.

Doplňky stravy pro zdraví kloubů

Ovšem užívat, jíst a přijímat všechny tyto složky samostatně by bylo nejen příliš složité, ale taky finančně náročné. Naštěstí existují účinné doplňky stravy, které tyto látky dodávají ve vyváženém poměru. 

Kloubus dokonce obsahuje ještě další látky

  • MSM (methyl-sulfonyl methan) dodává biologicky aktivní síru, která zvláčňuje vazivo a chrupavky. 
  • Glukosamin tvoří skvělou kombinaci s chondroitinem. 
  • Dále v něm najdete hořčík, bromelain, vitamín D3, L-Leucin, zinek a biotin

Další rady, co dělat při bolesti kloubů.

 

Autor článku: Tomáš Hýbner