Magnesium pro těhotné

Máte křeče v těhotenství? Magnesium pro těhotné a kojící ženy. V období těhotenství je vaše denní dávka hořčíku potřeba zvýšit. Hořčík pro těhotné ženy je jako vzduch pro naše plíce.

Mnoho žen si během svého těhotenství stěžuje na časté křeče. Nejčastěji v oblasti břicha a druhořadé jsou křeče lýtkových svalů.

S těmito nedostatky také přichází silné pocity únavy a některé ženy si také stěžují na rychlejší srdeční tep. Hořčík pro těhotné je tedy klíčový. Silný nedostatek hořčíku může zapříčinit stažení dělohy, která se už neuvolní.  Některé křeče mohou dokonce vyvolat předčasné kontrakce a v nejhorším možném scénáři by mohlo dojít až k předčasnému porodu.

Nepodceňujte tedy přípravu na porod a zbytečně nehazardujte se zdravím svým a vašeho miminka. Těhotným ženám se doporučuje denní doporučená dávka hořčíku okolo 310 mg.

Jaký vliv má hořčík při kojení?

Velkou roli hraje magnesium také při kojení. Díky hořčíku můžete podpořit vývin kostí a svalů vašeho miminka a je proto také potřeba neochudit vaše tělo o tento důležitý minerál.

Hořčík v těle novorozeně je zodpovědný za regulování hladiny cukru v krvi a reguluje krevní tlak. Dále mu můžeme vděčit za pomoc při tvorbě bílkovin, kostí a DNA.

Během kojení se maminkám doporučuje přijímat až 390 mg hořčíku denně. Taková vysoká hodnota se uvádí právě proto, neboť spousta magnesia při kojení se předá miminku z mateřského mléka. Uvádí se, že na 100 ml mateřského mléka obsahuje až 3 mg magnesia.

Pokud potřebujete léčit nedostatek hořčíku v těle, zkuste navštívit vašeho lékaře. S nejvyšší pravděpodobností vám předepíše magnesium na předpis, které je silnější než ty volně prodejné. Věříme, že po přečtení tohoto článku budou další generace plné síly a jejich kosti budou plné jako skála. Pokud ještě svůj hořčík doma nemáte, doporučujeme si ho koupit právě u nás.

tehotna-magnesium

Jaké může mít vedlejší účiny užívání magnesium u těhotných?

Magnesium je důležitý minerál, který je pro těhotné ženy nezbytný pro správný vývoj plodu a pro správnou funkci těla matky. Nicméně, jako u každého doplňku stravy, mohou být při užívání magnesia vedlejší účinky. Následující seznam ukazuje některé z možných vedlejších účinků užívání magnesia u těhotných žen:

  1. Zažívací problémy - při užívání příliš velkých dávek může dojít k průjmu nebo zácpě.
  2. Únava a ospalost - některé těhotné ženy se mohou cítit unavené a ospalé při užívání magnesia.
  3. Nízký krevní tlak - magnesium může snižovat krevní tlak, takže by se měl používat opatrně u těhotných žen s nízkým krevním tlakem.
  4. Zvýšené riziko alergických reakcí - u některých těhotných žen může užívání magnesia způsobit alergickou reakci, jako jsou vyrážky nebo svědění.
  5. Ovlivnění účinku jiných léků - u těhotných žen užívajících další léky může užívání magnesia ovlivnit jejich účinnost.

Je důležité mít na paměti, že příliš vysoký příjem magnesia může také vést k nežádoucím účinkům u plodu, jako jsou nízká hmotnost při narození, problémy s vývojem kostí a svalů nebo dokonce předčasný porod. Je proto důležité konzultovat s lékařem před zahájením užívání jakýchkoli doplňků stravy, včetně magnesia, během těhotenství.

Další související článek na magnesium – hořčík:

 

Autor článku: Tomáš Hýbner