Na co je dobrý zinek

K čemu je zinek vlastně dobrý a jaký má vliv na vaše vlasy, či akné? Poradíme, jak vybrat nejlepší zinek. Při vyhledávání informací o zinku se dostanete k názvům jako jsou: koloidní zinek, bioaktivní zinek, přírodní zinek a mnoho dalších informací ohledně zinku.

Při psaní tohoto článku jsme si sami uvědomili, jak je vlastně zastoupení zinku v našem těle opravdu důležitá. Po přečtení tohoto článku již budete vědět, jak pomáhá zinek na vlasy, nebo na vaši pleť.

Nejlepší zinek je zpravidla ten, který funguje. Existuje však pár nápověd, podle kterých si vybrat a neudělat krok vedle. Prvním vodítkem pro vás může být kontrola složení. Pokud najdete zinek bisglycinát, glukonát či jiné organické podoby, jste na cestě k úspěchu.

Formy zinku a jaký je mezi nimi rozdíl?

Koloidní zinek se dá taktéž označit slovem tekutý, díky této formě, kdy je zinek rozdělen na mikročástice zaručuje vysokou vstřebatelnost. Bioaktivní zinek je forma zinku vázaný ve formě bílých tablet obsahující čistý, organický zinek. Tato forma bioaktivního zinku nemusí být nutně užívaná s jídlem.

Záleží už jen na vás, jakou formu zinku preferujete. Nyní se vám pokusíme vysvětlit, jaký vliv má zinek na vlasy. Při nedostatku zinku může docházet k vypadávání vlasů. Zinek na vlasy působí i co se týče růstu. S dostatečnou dávkou zinku můžeme růst našich vlasů urychlit.

Vliv, jaký má zinek na vlasy je ohromný, ale díky němu se lidem zlepšuje kvalita pleti a pokožky. V takových případech se používá zinek na akné. Na akné existuje spousta krémů a mastiček, ale někdy zabere i obyčejný zinek.

Pokud je právě akné váš problém nebojte se jej vyzkoušet. Nejlepší zinek je tedy ten, který plní vaše osobní potřeby. A také platí že lepší jakýkoliv zinek, než žádný. Vyberte si proto na našich stránkách vysoce kvalitní a vstřebatelný zinek.

Jaké jsou alternativy na zinek?

I když zinek má mnoho výhod pro zdraví, existují i jiné minerály a látky, které mohou poskytnout podobné benefity. Některé z těchto alternativ zahrnují:

  • Měď: Podobně jako zinek, měď podporuje imunitní systém, zdravou kůži a zdravé kosti.
  • Selen: Selen je důležitým minerálem pro podporu imunitního systému a zdravých štítných žláz.
  • Železo: Železo je klíčovým minerálem pro zdravé červené krvinky, které přenášejí kyslík do tkání.
  • Vitamin C: Vitamin C je antioxidant, který podporuje imunitní systém a pomáhá v boji proti volným radikálům.
  • Vitamin D: Vitamin D je klíčový pro zdravé kosti a zuby, podporuje imunitní systém a může pomoci při prevenci některých onemocnění.

 

Další užitečné články:

 

Autor článku: Tomáš Hýbner